Membre col·laborador d’AYINET i ambaixador dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

L’A.E. Ramassà és membre col·laborador de l’African Youth Initiative Network (AYINET) i ambaixador dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. L’Ong AYINET és una entitat creada per l’activista ugandès Victor Ochen, qui va ser el candidat africà més jove a optar al premi Nobel de la Pau, l’any 2015. Actualment és conseller global per l’Alt Comissionat de Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR), i ambaixador dels ODS.

Els projectes que duu a terme el club van dirigits a lluitar per l’inclusió social i el desenvolupament sostenible d’infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, facilitant l’accès a l’educació i a la sanitat, i sempre amb l’esport com a eina integradora.

Si vols saber més sobre els ODS de l’ONU i AYINET, t’animem a visitar les següents pàgines web:

L’A.E. Ramassà i Victor Ochen

La relació entre Ochen i l’A.E. Ramassà neix durant el viatge que el club va realitzar a Uganda l’abril de 2016. L’ugandès, captivat per la tasca social i educativa que els vallesans porten fent al continent africà des de 2014, va voler reconèixer la feina feta nomenant el club com a ambaixador de l’objectiu 16 dels ODS de Nacions Unides. Més tard, l’any 2018, l’A.E. Ramassà va firmar un nou conveni de col·laboració amb AYINET i des d’aleshores actua com a ambaixador global dels ODS.

Victor Ochen és un dels principals activistes del continent africà. Després d’una infància marcada per al conflicte bèl·lic a Uganda, al 2005 va fundar l’Ong African Youth Initiative Network amb l’objectiu de proporcionar atenció física, psicosocial i rehabilitació a totes les persones víctimes de l’Exèrcit de Resistència del Senyor (LRA), sobretot nens soldats. 15 anys després, Ochen continua treballant per a que els joves d’avui en dia es converteixin en agents de la pau.

Una equipació de luxe

Per commemorar aquesta exclusiva distinció, el club va dissenyar una equipació especial que llueix en els actes que es planegen amb l’organització i en els quals hagi d’exercir d’ambaixador. Aquesta, s’allunya de les tradicionals barres grogues i vermelles, que representen el club, i aposta per un sobri blau marí on l’emblema de les Nacions Unides pren protagonisme.

Esportistes de gran renom com l’ex central del F.C. Barcelona, Carles Puyol, l’ex jugador Carles Rexach i Julio Salinas, el porter del Málaga, Carlos Kameni, han volgut mostrar el seu suport a la tasca solidària del club vallesà al continent africà.